Noc s Andersenom 2014


Rozprávkovej noci v knižnici sa zúčastnilo
takmer 9000 slovenských detí

Úspešné podujatie Noc s Andersenom na Slovensku od roku 2006 koordinuje   Spolok  slovenských knihovníkov a knižníc a  každý rok je prekonaný rekord v počte zapojených verejných a školských knižníc. Motivácia je veľká – je totiž vedecky dokázané, že vďaka čítaniu kníh majú deti oveľa bohatšiu slovnú zásobu, dosahujú lepšie výsledky v škole a čo je to najdôležitejšie, v knihách nachádzajú aj vhodné vzory správania pre reálne životné situácie. Knihám vďačí aj veľa slávnych osobností za svoj úspech. Čítanie má stále svoj význam a je stále moderné!
            
Aj naša školská knižnica sa v tento deň 4. apríla 2014 pridala k 219 „spiacim miestam“ na Slovensku, kam prišlo prenocovať 46 čitateľov knižnice. V každej slovenskej knižnici bol program originálny a iný, ale mal spoločného menovateľa, že na neho deti určite nezabudnú a takýto silný zážitok ich poznačí na celý život v nadobudnutí pozitívneho vzťahu k čítaniu, ku knižniciam a kultúrnemu tráveniu voľného času.  Pred 18-tou hodinou sa školská knižnica naplnila deťmi, ktorí si priniesli so sebou spacáky, karimatky, plyšových kamarátov, hry, papuče a jedlo. Našli si svoje miestečko, urobili si pohodlie a nadšení si vychutnávali tú jedinečnú atmosféru večera a noci v knižnici. Náš program sa niesol čítaním s porozumením. Začínal krásnymi príbehmi od Andersena ako Cínový vojačik, Malá morská víla či Dievčatkom so zápalkami. Následne po vypočutí za odmenu odpovedali na otázky z prečítaných príbehov, ktoré zvládli na výbornú. Ďalšou aktivitou bola ilustrácia príbehov, kedy vznikali nádherné kresby. Určite si nimi skrášlime priestor našej školskej knižnice. Tohto roku k nám v noci do školy zavítali aj nepozvaní hostia a to v podobe trohlavých, šesťhlavých a deväťhlavých drakov. Našim nocľažníkom nič iné nezostávalo len sa pustiť s nimi do boja. Na chodbách školy zdolávali hlavu po hlave, až nakoniec dobro zvíťazilo nad zlom a drakov žiaci premohli. Ani v tohtoročnú noc nechýbala chutná pizza. Do ríše snov žiakov sprevádzala dramatizovaná rozhlasová rozprávka Bambi. Tradične ich ráno čakala odmena v podobe  certifikátu, hračky a záložky do knihy.
            
V dnešnej technicky vyspelej spoločnosti je výchova detí k čítaniu jedným z najdôležitejších poslaní knižníc na celom svete. 

                                            
Mgr. Jana Smolková – školský knihovník



Aktuality


Vyučovacie hodiny:

1. hodina

7:55

 –

8:40

2. hodina

8:50

 –

9:35

3. hodina

9:55

 –

10:40

4. hodina

10:50

 –

11:35

5. hodina

11:45

 –

12:30

6. hodina

12:40

 –

13:25

7. hodina

13:55

 –

14:40











 

 

Školská družina: 

06:45  –  07:45
11:15  –  16:30

Termíny prázdnin na školský rok 2017/2018

Žiacky parlament

Školská knižnica

Školský klub detí

Školská jedáleň

Školské ihriská

Centrum voľného času 

Krytá plaváreň a suchá sauna

Projekt PRINED


TOPlist
© 2005 Základná škola na Konštantínovej ulici v Stropkove