Pečenie a zdobenie perníkov

      Keď je v kalendári Alžbeta, začíname s pečením medovníkov na Vianoce. Cieľom našej výroby medovníkov je vrátiť im niekdajšiu vnútornú aj vonkajšiu hodnotu a zachovať tak aspoň z časti tradíciu výroby medovníkov na Slovensku. Súčasnosť vyžaduje predovšetkým medovník kvalitný, čo do obsahu, chuti a celkového vzhľadu. Spolupracujeme s pánom predsedom Slovenského zväzu včelárov, ktorý nám poskytol ingrediencie na výrobu a hlavne domáci med je zárukou kvality medovníkov. Výrobky pripravujeme na výstavu o najkrajší medovník v MsKS. Možnosť zúčastniť sa výstavy sme dali aj žiakom. Veľmi ťažko sa hľadá spolupráca s gazdinkami, ktoré doma piekli medovníky a ponúkli ich aj na výstavu. Je ich do počtu veľmi málo. Aj to poukazuje na to, že výrobu a zdobenie medovníkov treba chrániť a usilovne rozvíjať. Kornútky boli pripravené a plnili ich  sladkou polevou v ŠKD na našej škole dňa 11. decembra 2008. Srdečne ďakujeme všetkym mamičkám aj oteckom, ktorí chodia po svoje deti, že sa pripojili k nám a pomohli zdobiť. Ešte raz ďakujeme.








Aktuality


Vyučovacie hodiny:

1. hodina

7:55

 –

8:40

2. hodina

8:50

 –

9:35

3. hodina

9:55

 –

10:40

4. hodina

10:50

 –

11:35

5. hodina

11:45

 –

12:30

6. hodina

12:40

 –

13:25

7. hodina

13:55

 –

14:40











 

 

Školská družina: 

06:45  –  07:45
11:15  –  16:30

Termíny prázdnin na školský rok 2017/2018

Žiacky parlament

Školská knižnica

Školský klub detí

Školská jedáleň

Školské ihriská

Centrum voľného času 

Krytá plaváreň a suchá sauna

Projekt PRINED


TOPlist
© 2005 Základná škola na Konštantínovej ulici v Stropkove