Výlet do Krakova



          V dňoch 17.-19.  júna sme sa my, deviataci  3. základnej školy na Ulici Konštantínovej,  zúčastnili na výlete, počas ktorého sme spoznávali krásy Poľska.
         
Náš výlet sa začal ráno o pol šiestej. Cesta autobusom sa nám síce zdala nekonečná, no  po piatich hodinách sme konečne dorazili do Krakova. Prehliadka začala na majestátnom hrade Wawel. Pred hradom  vítal turistov wawelský  drak, ktorý chŕlil oheň. Sprievodca nás previedol po hradnom námestí a taktiež nám ukázal krásy kostola, kde sa uskutočňovali korunovácie poľských kráľov a kráľovien. Naša cesta pokračovala historickým námestím Krakova. Následne sme sa presunuli do neďalekých soľných baní vo Wieliczke. Všetci sme sa tešili, no nebolo to ľahké, museli sme zdolať 374 schodov, ale to, čo sme videli, stálo zato. Mohli sme obdivovať čarokrásne vyrezávané sochy zo soli, prácu baníkov z dávnych dôb, veľkolepú kaplnku a sieň. Každý z nás mohol pocítiť chuť pravej prírodnej soli tým, že olízal stenu bane. Po zaujímavom ale náročnom dni sme sa ubytovali v penzióne Gala, kde sa o nás po celý pobyt výborne starali a pripravovali chutné jedlá.
         
Druhý deň sme začali prehliadkou rodného domu pápeža Jána Pavla II. a Baziliky „Obetovania najsvätejšej Panny Márie“. Ďalšia časť programu bola len o zábave, a to nielen v lunaparku Inwald, kde sme sa vybláznili na rôznych atrakciách, ale určite pre všetkých bolo zaujímavé uvidieť najznámejšie pamiatky sveta v miniatúrnej podobe. Náš posledný deň  cesty po Poľsku sme zakončili vážnou témou – prehliadkou koncentračného tábora Oswiencim. Trochu premrznutí a zmoknutí od silného dažďa sme absolvovali prehliadku celým táborom, pričom sme sa dozvedeli smutné udalosti a rôzne životné osudy väzňov a trestancov odsúdených na smrť.
         
Za výlet, s ktorým sa už lúčime aj s našou školou,  by sme sa chceli poďakovať za krásny program a spomienky pani učiteľke Mgr. Silvii Džupinovej, za dozor p. uč. Bc. Angele  Antošovej a pani zástupkyni Mgr. Renáte Obšajsníkovej, ale aj pani riaditeľke Mgr. Tatiane Spišákovej, že nám umožnila sa na ňom zúčastniť.







Aktuality


Vyučovacie hodiny:

1. hodina

7:55

 –

8:40

2. hodina

8:50

 –

9:35

3. hodina

9:55

 –

10:40

4. hodina

10:50

 –

11:35

5. hodina

11:45

 –

12:30

6. hodina

12:40

 –

13:25

7. hodina

13:55

 –

14:40











 

 

Školská družina: 

06:45  –  07:45
11:15  –  16:30

Termíny prázdnin na školský rok 2017/2018

Žiacky parlament

Školská knižnica

Školský klub detí

Školská jedáleň

Školské ihriská

Centrum voľného času 

Krytá plaváreň a suchá sauna

Projekt PRINED


TOPlist
© 2005 Základná škola na Konštantínovej ulici v Stropkove